info @ babacantekstil.com

Basında Biz - Babacan Tekstil'de hedef markalaşmak - 28 Kasım 2012
Buradasınız: Anasayfa / BİZDEN HABERLER / Bilgi
9 Ocak 2023, Pazartesi
Basında Biz - Babacan Tekstil'de hedef markalaşmak - 28 Kasım 2012
Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde konfeksiyona hazır kumaş üretimi yapan Babacan Tekstil, dünyanın ünlü markalarına ürün veriyor. Aile şirketi olarak 2003 yılında Babacan kardeşlerin kurduğu fabrikada 250 kişiyi aşkın işçi istihdam ediliyor.
Basında Biz - Babacan Tekstil'de hedef markalaşmak - 28 Kasım 2012
Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde konfeksiyona hazır kumaş üretimi yapan Babacan Tekstil, dünyanın ünlü markalarına ürün veriyor. Aile şirketi olarak 2003 yılında Babacan kardeşlerin kurduğu fabrikada 250 kişiyi aşkın işçi istihdam ediliyor.
 
Türkiye'nin kriz ortamını yaşadığı 2000'li yılların başında Bekir ve Ramazan Babacan ile diğer kardeşlerin bir araya gelerek kuruduğu firma, kapalı alanda 4 adet yuvarlak örgü makinesi ile işe başladı. Oldukça mütevazi şartlarda iş hayatına adım atan Babacan kardeşler, bu süre içerisinde büyük kumaş fabrikalarına üretim yaparak çalışmalarını sürdürdüler.
 
Babacan Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Babacan, "Bugün gelinen noktaya baktığımızda günlük 15 ton örgü, 25 ton boya apre kapasitesi ile dünyaca ünlü markalara kumaş üretiyor duruma geldik.
 
Babacan kardeşler olarak tüm enerji ve birikimlerimizi işimize harcamaktayız. Yola çıktığımız 2003 yılından sonra zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşasak da şirketimizi kısa süre içinde kendi sektöründe bilinen üretim tesisleri arasına sokmayı başardık. Bu başarı ile birlikte şu anki kendimize ait olan fabrika alanımıza taşındık. Devam eden süreçte sürekli yatırım yaparak örgü kapasitemizi artırdık ve istihdam sahamızı genişlettik" şeklinde konuştu. 
 
Kalite çizgisi yükseltilecek
 
Her geçen gün pazar paylarını artırarak büyüdüklerini ifade eden Babacan "Zor piyasa şartlarında genç şirket her gün pazar payını artırarak büyümüştür. Tüm enerjimizi ve birikimimizi şirketin sektörde söz sahibi olması noktasında harcıyoruz. Sürekli yatırım yaparak üretim çeşitliliğimizi ve kapasitemizi genişletiyoruz. 2005 yılında müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için boya-apre tesisi yatırımı kararı aldık ve aynı yıl içinde bu tesisi faaliyete geçirdik.
 
Fabrikamız bu tarihten itibaren müşterilerine konfeksiyona hazır kumaş hizmeti vermeye başlayarak faaliyetlerini sürdürmeye devam etmiştir. Bu yıl itibari ile günlük 15 ton örgü ve 25 ton boya apre kapasitesi ile Malatya'da kendi alanında en büyük firmalardan birisi haline gelmiştir. Bu sayede istihdam sayımızda da ciddi bir artış oldu. Tesisimizde tam otomatik laboratuvar donanımı ile kaliteyi üst çizgilere çekmeyi başardık" şeklinde konuştu. 
 
Müşterilerinin her türlü kumaşın örme, boyama ve terbiyesinde kalite, temin, fiyat, hizmet danışmanlık, ürün çeşitlendirme konularındaki talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı misyon olarak benimsediklerini vurgulayan Ramazan Babacan, sözlerine şöyle devam etti: 
 
"Firma olarak beklenti seviyesi yüksek müşteri kitlesine hizmet vererek kurumumuzun kalite çizgisini yüksek tutarak, teknolojik gelişmeleri her zaman yakından takip ederek işletme faaliyetlerine yansıttık. Bilgi beceri seviyesi yüksek insan kaynağı oluşturarak, aidiyet bilincini benimsetecek bir iş ortamı oluşturmaktadır. Şirketimizin tüm planlarını bu doğrultuda gerçekleştirmekteyiz.
 
Pazarda dinamik bir yapıyı benimseyen şirket, pazar beklenti ve talepleri doğrultusunda kısa ve uzun vadeli planlamalarla sektördeki ürün ve teknoloji değişikliklerine göre üretim tesisini sürekli yenilemekte ve geliştirmektedir. Bu yıl itibari ile üretim tesislerinde full otomatik laboratuvar sistemleri, boya ve kimyasal otomasyonu, üretim ve bilgi yönetim sistemleri faal olarak kullanılarak full otomatik üretim gerçekleştirilmektedir.
 
Ulaştığı kalite ve üretim teknolojileri ile şirket 2011 yılında dünyadaki önemli ülkelere kumaş ihracatına başlamış olup, hali hazırda kumaş ihracatını artırarak çalışmalarına devam etmiştir." 
Şirketin kısa vadede planlarına göre toplam üretimin yüzde 50'sini ihraç etmeyi planladıklarını ifade eden Babacan, sektörde önemli sıkıntılardan birisi olan eleman sorununun olduğunu dile getirdi. Ramazan babacan, Malatya'da nitelikli iş gücünün sağlanması konusunda yetkililerin bu konulara destek olmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 
 
Haberi İncelemek İçin Tıklayınız
Teklif ve Bilgi Hattı